Cornulete fragede cu gem

de RuxyRux in Prajituri, 22 Noi 2013 | 40274 vizualizari

 

Fragede...dar atat de fragede incat se topesc in gura...iar in combinatie cu gemul de prune si cel de cirese amare...sunt o nebunie delicioasa :)......inspiratia mea a venit de la Bucataresele vesele si dragalase...carora le multumesc tare mult :)

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina( plus inca o mana buna)
  • 100 gr unt moale
  • 1/4 lingurita sare
  • 3 lingurite zahar
  • 10 gr drojdie( uscata)
  • 50 ml lapte
  • 100 gr smantana
  • 2 galbenusuri ou
  • coaja rasa de lamaie
  • 75 gr unt( pentru uns aluatul)
  • gem( eu al ales gemul de prune si cel de cirese amare)
  • zahar pudra vanilat pentru tavalit
Portii: 36
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede cu gem:

Eu am redus cantitatile ingredientelor la jumatate :)

Am dizolvat drojdia impreuna cu zaharul si laptele, desi in general eu procedez asa numai cu drojdia proaspata( insa am vrut sa respect reteta). Am lasat la dospit maiaua la loc cald in bucatarie.

Faina am cernut-o intr-un vas mare si am amestecat-o cu restul ingredientelor si apoi cu maiaua. Am framantat un aluat elastic pe care l-am impartit in doua bucati egale. La mine aluatul a cerut mai multa faina decat era prevazut in reteta( probabil difera si tipul fainii asa ca atentie, daca se mai simte nevoia mai adaugati cate putin).

Se topeste untul( cele 75gr). Se lasa la racit.

Fiecare bucata am intins-o subtire intr-un dreptunghi pe o suprafata infainata si apoi am uns-o cu unt topit si am presarat putina faina deasupra.. Rulam cu grija foaia intr-un sul( nu va speriati daca mai curge putin unt pe afara).

Din fiecare sul vom taia bucati aproximativ egale. Mie mi-au iesit 12 bucati.

Punem pe o foaie de copt bucatile si le lasam la loc cald( eu am folosit foaie pergament) pentru 30 de minute la crescut.

Fiecare bucatica de aluat se va intinde pe o suprafata infainata , apoi se va aseza umplutura la un capat si se va rula cu grija astfel incat sa nu curga gemul. La mine asta se intampla mereu de regula, deoarece imi plac cornuletele umplute cu mult gem si nu ma prea pot abtine sa pun mai putin :)...

Cornuletele se coc pana se rumenesc usor, eu le-am pus la 180 de grade pentru fix 20 de minute.

Lasam cornuletele la racit si le tavalim prin zaharul pudra vanilat....ma bucur ca am ales aceasta reteta...sunt grozave :)  Inca o data, multumiri dragelor Bucatarese vesele :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede cu gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

Diana_Ratescu 1

02.02.2014, 15:00

Astazi am incercat reteta, e namaipomenita, au iesit super bune!!!

tanyapatap 1

02.05.2014, 19:16

RuxyRux 1

02.05.2014, 19:54

Multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cornulete fragede cu gem de visine